معرفی کتاب "ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم"
معرفی کتاب «ی کاش وقتی 20 ساله بودم می دانستم»
اثر "تینا سلیگ"
نویسنده کتاب "ای کاش وقتی 20 ساله بودم می دانستم" دکتر "تینا سیلیگ"، مدیر اجرایی مرکز کارآفرینی دانشگاه استنفورد کالیفرنیا است. او دورههای متعددی را در زمینه ابتکار، خلاقیت ونوآوری در دانشکدهی علوم مدیریتی، این دانشگاه تدریس میکند.
کاری که "تینا سیلیگ" در این مراکز آموزشی انجام میدهد، این گونه است که به محققان و مهندسان آموزش میدهد، تا نوآوری را در جزء جزء کار و زندگیشان دخالت دهند. سپس با تامین منابع و امکانات مورد نیاز، آنان را برای کارآفرینی در رشتهی تخصصیشان یاری و حمایت میکند.
به اعتقاد این نویسنده، آموزش رسمی در دانشگاههایی که هر روز به تعدادشان افزوده میشود، کافی نیست.
پیشرفت افراد زمانی فراهم میشود که در محیط کار و سایر جنبههای زندگی از چشمانداز متفاوت به همه امور نگاه کنند و کارهای متفاوتی هم انجام دهند.
به گفته "تینا سلیگ" صرف نظر از این که افراد چه نقشی دارند و در چه زمینهای فعالیت میکنند، بهرهمندی از نگرش نوآوری، کلید موفقیت و حل و فصل مسائل است؛ چه مسائل سادهای که هر روز با آنها، درگیرهستیم و چه بحرانهای جهانی، که رهایی از آن نیازمند توجه و تلاش همهی مردم جهان است.
کارآفرینی شامل طیف وسیعی از مهارتهای زندگی است؛ از مدیریت و سازماندهی گرفته تا مذاکره، نوآوری و تصمیمگیری.
ترجمه این کتاب توسط "محمد رضا آل یاسین" انجام شده است و نشر هامون انتشار این کتاب را برعهده گرفته است.
کتاب "ای کاش وقتی بیست ساله بودم می دانستم" ماجراهای جذاب و حیرتانگیز افرادی را نقل میکند که نویسنده در مقام استاد، محقق، مشاور مدیریت و مربی کارآفرینی با آنان سروکار داشته است.
"جفری مور" نویسنده کتاب "عبور از شکاف" در مورد کتاب "ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم" میگوید:
این کتاب سرشار از آرمانها، الهامها و اندیشههای خلاقانه است. مطالعهی آن تلنگری به ذهن و روح شماست تا از حد نیروهایی که بالقوه بازدارندهاند، بگذرید و با از قوه به فعل رساندن قابلیتهای خویش، شاهد آفرینش طرحها و عادات تازه و نوین باشید.
همچنین "جینا دانیل" دانشجوی مرکز کارآفرینی استنفورد در مورد این کتاب میگوید:
من گزیدهای از این کتاب را به صورت اتفاقی در یک سایت فرهنگی خواندم و حس کردم تمام آن را باید بخوانم. هنگام مطالعه به سختی توانستم کنارش گذارم و به کارهای دیگرم برسم.
میتوان گفت این کتاب، کیمیا و دُرّ بیهمتا است و هر اندیشه و عملی که از آن تاثیر پذیرد به بخشی از این کیمیا تبدیل خواهد شد. هدف از این کتاب آزمودن شیوههای گوناگون برای تبدیل شدن به چیزی است که در توان ماست.
بسیاری از افکار و آرمانهایی که در این کتاب میخوانیم به طور دقیق با مطالبی که در مراکز رسمی آموزشی تدریس میشود، در تضاد و تقابل است؛ زیرا اصولی که در مدارس و دانشگاهها به آنها اشاره میشود، با اصولی که خارج از فضای آموزشی با آنها سروکار داریم تفاوت چشمگیری دارد.
اصولی که در دانشگاه به آن تاکید میشود، با اصولی که خارج از این فضا وجود دارد، متفاوت است.
این دوگانگی عامل و مسبب همان تنشهایی است که افراد پس از فارغالتحصیلی و پیوستن به بازار کار با آن مواجه میشوند. حال پرسش ایجاد میشود که چگونه میتوان با این تنش و دوگانگی مبارزه کرد؟
"جان تامسون" استاد دانشکدهی مهندسی استنفورد درباره این کتاب میگوید:
این کتابی است بزرگ. شاید مثل سایر کتابها سریع آن را بخوانید. اما به طور قطع بارها به آن مراجعه خواهید کرد تا با توسل به افکار و آرمانهای هوشمندانهاش با دست پر به جنگ مشکلات و موانعی که بر سر راهتان قد علم کرده بروید و آنها را از میان بردارید.
این کتاب ، برخلاف نامش مختص افراد 20 ساله و جوان نیست بلکه به عقیده من در هر سنی که هستیم، میتواند کتاب مفیدی باشد که تحولاتی را در زندگیمان به وجود آورد.
"گای کاواساکی" موسس شرکت آل تاگ و نویسندهی کتاب "نظارت بر واقعیت" درباره این کتاب میگوید:
20 سالگی را فراموش کنید. این همان چیزی است که آرزو میکردم همین حالا بدانم. دکتر سیلیگ با نگارش این کتاب افقهای تازهای را به روی دیدگاههای ما میگشاید و برای جذب اندیشههای بکر، پویا و سازنده یاری و حمایتمان میکند.
مطالعه این کتاب فرصت خوبی است، تا گرایشهایی که نسبت به زندگی داریم را، دقیقتر ببینیم و از الگوهای تکراری رها شویم.
همچنین کتاب " ای کاش وقتی بیست ساله بودم " برای افرادی که مایل هستند، انسان کارآمدی باشند و از تمام تواناییهای خود بهره ببرند، گنجینهای ارزشمند است.
با خواندن این کتاب ممکن است موقعیتهای به ظاهر پیش پا افتاده و به درد نخور برای ما، تبدیل به فرصتهای ناب شود که از آنها میتوانیم نهایت استفاده را ببریم.
با خواندن این کتاب ممکن است موقعیتهای به ظاهر پیش پا افتاده و به درد نخور برای ما، تبدیل به فرصتهای ناب شود که از آنها میتوانیم نهایت استفاده را ببریم.
و در آخرنظر "استیو کیس" مدیر و بنیانگذار شرکت امریکن آنلاین در مورد کتاب "ای کاش وقتی 20 ساله بودم، میدانستم" این گونه است:
اندیشههای نبوغآسای این کتاب یاریتان میکند طرحها و اهداف خویش را از نو ترسیم کرده و قابلیتهایتان را در حد کمال به انجام برسانید.